Matches met impact

Om maatschappelijk het verschil te maken zetten bedrijven expertise, materialen, faciliteiten en helpende handen in. Daar stelt een maatschappelijke organisatie een leuke tegenprestatie tegenover. Zo wordt gematcht voor een mooier, socialer, krachtiger en duurzamer Dordrecht.

Hou ons en de deelnemers aan Beursvloer Dordrecht op de hoogte van uw match(es).
Stuur ons een kort verslag en/of een leuke foto om te delen op deze pagina.

Expertise maakt het verschil

De Straatbarbier kan wel wat marketinginspiratie gebruiken. Want de ambities zijn hoog: ieder jaar minimaal één knipbeurt voor alle dak- en thuislozen in Nederland om hoofd voor hoofd de wereld te veranderen.

De Rocketboys (conceptdenkers en -uitwerkers) zetten hun expertise en creatieve kracht graag in voor dit maatschappelijke doel. Na twee georganiseerde expertise- en brainstormsessies barst de organisatie achter de Straatbarbier van de realiseerbare ideeën om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De tegenprestatie: u roept, wij knippen (op straat natuurlijk)!

Fotos: Kwadwo Amfo

Sportieve middag voor geleverde schilderdiensten

Schildersbedrijf Tommie Nijhoff is ieder jaar van de partij bij Beursvloer Dordrecht. Schildershandjes, materialen, advies en aansturing van vrijwilligers bij een schilderklus: dit maatschappelijk betrokken bedrijf matcht altijd enthousiast.

De tegenprestatie: na het geboden schilderadvies en het beschikbaar stellen van professionele schildershanden bij Scouting Arooda, zorgt de scouting voor een leuke spelmiddag op hun terrein. Het levende tafelvoetbal levert ontspanning, competitie en heel veel lol op.

Goed en verantwoord zitten

Na afschrijving en vervanging van het inventaris heeft het Albert Schweitzer Ziekenhuis besloten 60 stoelen beschikbare te stellen aan vrijwilligersorganisaties. Goed zitten voorkomt per slot van rekening klachten. Het past de organisatie om op deze manier, heel maatschappelijk bij te dragen aan gezondheid en welbevinden. Voor acht organisaties maakt deze goede zit nu dagelijks het verschil!

Pay it forward tegenprestatie: iedere organisatie biedt een andere vrijwilligersorganisatie iets aan wat binnen het vermogen ligt. Zorgboerderij De Zuidpunt zorgt bijvoorbeeld voor een aantal groentepakketten voor een kookgroep in de wijk.

Tot uw dienst!

Eenzaamheid gaat vaak gepaard met armoede. Wie geen toegang heeft tot vervoer, kan in een isolement komen. Onder andere Stichting Buitenwacht en Stichting Wijk voor Wijk willen daarom de wereld van geïsoleerde wijkbewoners vergroten.

Dat leidt tot een match met Amega, experts in mobiliteit. Chauffeurs van de Amega Fleet staan in de Week tegen Eenzaamheid met auto een ochtend ter beschikking van Dordtenaren. Om ze te begeleiden naar zelfgekozen bestemmingen: van een toertje door de geboorteplaats met een bezoekje aan het ouderlijk huis tot een rondje door de Biesbosch.

De tegenprestatie: de ervaring voor de chauffeurs is net zo bijzonder als voor de gasten. Zij nemen dankbaarheid, plezier en trots mee terug naar het bedrijf.

Zitten op pluche

Spreektafels, kasten, comfortabele stoelen, planten, bureaustoelen, bankstellen: Rabobank IJsselmonde Drechtsteden sluit een vestiging in Zwijndrecht en doneert dit prachtige meubilair.

De inboedel vindt met drie maatschappelijke organisaties een match. Studio Blijmakers kan de fysiek beperkte bezoekers van de dagbesteding eindelijk bedienen met op hoogte verstelbare tafels en goede stoelen. Stichting Het Vogelnest voorziet de nieuwe kantoorruimte van stoelen en aankleding. En De Dordtse Diamanten hebben eindelijk een echte chillhoek met bankstellen, tafeltjes en een kast.

De tegenprestatie: Rabobank IJsselmonde Drechtsteden ontlasten en kosten besparen door in één keer de hele vestiging leeg te halen met vrijwilligers. Met de beschikbaar gestelde vrachtwagen lukte dat prima.

Kerstpakket verrast een vrijwilliger

Werknemers van bouwbedrijf Van Wijnen Dordrecht stellen hun kerstpakket beschikbaar voor vrijwilligers van een waardevol initiatief.

Bij De Dordtse Diamanten gaat iedere euro op aan de kookworkshops voor kinderen, knutselmiddagen, voedselpakketten, zomerkamp voor kinderen die de wijk niet uitkomen, het buurtevent ‘De Rechten van het Kind’ en nog meer. Budget voor kerstgeschenken voor de vrijwilligers is er begrijpelijkerwijs niet. Dat deze vrijwilligers de kerstpakketten van de medewerkers van Van Wijnen kregen, was dan ook een enorme verrassing.

De tegenprestatie: een mooie brief en kerstgroet aan de donateurs van het kerstpakket met een leuke impressie van de ontvangers.