Een aantal voorbeelden van geslaagde Matches

Drechtwerk Groen en Stichting Present Papendrecht-Dordrecht

Stichting Present zet in situaties waar geen hulp of handen zijn vrijwilligers in om (meestal) praktisch werk te verzetten. Drechtwerk Groen kan maximaal 10 keer ingeschakeld worden om groenafval af te voeren bij een vrijwilligersklus in Dordrecht of Papendrecht.

Resultaat
: Drechtwerk Groen heeft al meerdere keren het werk van Stichting Present een heel stuk gemakkelijker gemaakt door het afvoeren van groenafval. Dat heeft de basis gelegd voor hele leuke samenwerking die plezier en heel veel voldoening brengt aan beide kanten. Als tegenprestatie is voor de medewerkers van Drechtwerk Groen een teamuitje georganiseerd.

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden en meerdere maatschappelijke organisaties

Na de reorganisatie en de sluiting van een aantal vestigingen van Rabobank Drechtsteden is veel kantoormeubilair en apparatuur overbodig geworden. Dit heeft de Rabobank vooraf geïnventariseerd en tijdens Beursvloer uitgezet onder zeker 9 maatschappelijke organisaties op de Beursvloer.

Resultaat: 
Voedselbos Buitenzinnig, Speeltuinvereniging Oosterkwartier, Moestuin De Terp, Het Vogelnest, Speelotheek Pip & Zo, Muziektheater Hollands Diep zijn ondersteund en geholpen met meubilair en apparatuur die zij niet zelf aan konden schaffen: (sta)tafels, s(bureau)stoelen, presentatieschermen, beamers, vaatwasser. Dit maakt de inzet van de organisaties een stuk aangenamer en gemakkelijker. Tegenprestaties: koffie-arrangementen aan het Vogelplein bij het buurtproject Het Vogelnest, 50 losse toegangsentrees voor de speeltuin, promotie van de Rabobank bij opening en andere gelegenheden, workshop Kameroens eten en nog meer.

Chemours en Stichting Wijk voor Wijk

Wijk voor Wijk zorgt voor begeleiding en opleiding van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt richting werk of een waardevolle dagbesteding. Wijk voor Wijk is onlangs verhuisd en samen met de deelnemers/werknemers richten ze hun nieuwe werkplaats, kantoor en huiskamer/kantine in. Er was behoefte aan de hulp van lassers.
Werknemers van Chemours kunnen zich jaarlijks onder werktijd inzetten voor een goed doel of goed initiatief.

Resultaat:
2 fijne werknemers van Chemours hebben een knap staaltje werk geleverd en zich een dag (en net iets meer) ‘suf gelast’. De klus is geklaard!

ABN-Amro en Verpleeghuis Het Parkhuis

Het Parkhuis zorgt voor mensen met dementie. ANB-Amro was op zoek naar een mooie invulling van actie Kerstengel. Daar had Het Parkhuis een mooie bestemming voor!
Resultaat: het team van ABN-Amro is met kerstboom langs gegaan in het Parkhuis om samen met de bewoners de boom te versieren. Onder het genoegen van kletspraatjes en kopjes koffie is gewerkt aan een prachtig kerstresultaat.

Stichting Werkshop en Stichting Werkervaring Plus
Stichting werkervaring plus zet zich in voor 50-plussers die na een periode van werkloosheid moeite hebben hun plek te vinden op de arbeidsmarkt. De deal was dat Stichting Werkshop zich verdiept in de kandidaten en zich inzet deze kandidaten te koppelen aan vacatures en bedrijven.

Resultaat
: ondertussen zijn 2 kandidaten door Stichting Werkshop bemiddeld naar werk. Beide partijen zijn zo enthousiast, dat zij elkaar blijven vinden en gezamenlijk zoeken naar passende werkplekken.

Ook meedoen aan Beursvloer 2021? Meld je aan!

HBO Drechtsteden en Stichting Dordtse Helden

Stichting Dordtse Helden zet in op vrijwilligerswerk onder jongeren. Zij kregen de kans om een gastles te geven aan studenten toegepaste psychologie om jongeren te interesseren voor maatjesprojecten in de stad.

Resultaat: Jelle is 29 jaar en heeft als gevolg van een auto-ongeluk niet aangeboren hersenletsel opgelopen. Het was zijn wens om tijd met een leeftijdgenoot door te brengen. Samen chillen, kletsen en naar buiten gaan. De vraag is neergelegd bij Stichting Dordtse Helden.  ‘Keigaaf’ vindt hij de tijd die hij met zijn maat Niek doorbrengt. Naast de voldoening levert het Niek ook nog eens studiepunten op, omdat zijn inzet past binnen de opdrachten van zijn opleiding.

Cliënten Parkhuis beleven een bijzondere dag in de classic cars van Ames